Boutique Hotel Weesp
BEKIJK BESCHIBAARHEID

ONZE GESCHIEDENIS

BOUTIQUE HOTEL WEESP

Strategisch gelegen aan de rivier de Vecht en onder de rook van Amsterdam, is Weesp al jaren een bruisend stadje met een rijke industriële geschiedenis. Denk daarbij aan bierbrouwers, jenever distilleerderijen en de textielindustrie. Daarnaast speelde Weesp een rol in de verdediging van Amsterdam. Dit is nog te zien aan militaire bouwwerken zoals forten en batterijen die deel uit maken van de Stelling van Amsterdam. Ook onze eigen pand maakt deel uit van deze lange historie. En daar zijn we best trots op. Ons hotel is gevestigd in een deel van een voormalig weeshuis dat al bijna 400 jaar aan het Grote Plein in Weesp staat. Grote delen van het gebouw zijn nog in de oorspronkelijke staat. Dit ziet u terug in de structuur en de gevels. 

1660-1765

Het Burgerweeshuis besloeg het hele blok met de huidige nummers 1, 3 en 5. Het voorste deel van ons gebouw is rond 1660 gebouwd. Het tweede deel rond 1870, al heeft het wel een oudere kern. De achterkamer beneden is rond 1880 gebouwd. 

Het Burgerweeshuis bleef op de nummers 1 en 3. Nummer 5 werd onderverhuurd. Daarin zat de zeer luxe Herberg Het Hof van Holland waarin ook de Schepenrechtbank van Weesp op dat moment een eigen kamer heeft. In deze zogenaamde gijzelkamer werden mensen opgesloten die een boete niet wilden betalen.

1793-1938

Het pand op nummer 5 werd al snel een woonhuis van diverse notabelen van Weesp, waaronder de familie Van Houten van de beroemde cacao fabriek en de heer F.A.J. Storms, directeur van de melkfabriek Neerlandia.

1938-2018

De bankier Ferdinand Nicolaas van der Muelen dreef samen met W.A. van Dockum een kassierskantoor aan het Grote Plein 5 in Weesp. De families van Dockum en van der Muelen deden hun bedrijf over aan de Amsterdamsche Bank. Dit werd later de AMRO Bank en weer later de ABN-AMRO Bank. Hierdoor heeft er zeker 80 jaar een bank in het gebouw gezeten.

2018-nu

Na een grondige verbouwing opende in 2018 Café Restaurant De Eendracht haar deuren in Weesp, ook wel de gezelligste huiskamer van Weesp genoemd. Bezoekers kunnen er terecht voor een kopje koffie, ontbijt, lunch, borrel of diner.

Na de opening van De Eendracht op de begane grond, zijn de 1e en 2e verdieping flink aangepakt, zodat in het najaar van 2022 Boutique Hotel Weesp haar deuren kon openen. En we zijn maar wat trots op het resultaat. Met respect voor de authentieke details, door het gebruik van speciaal geselecteerde kleuren en materialen en met de keuze voor onze bijzondere vintage meubels herleven oude tijden in ons hotel. Natuurlijk in combinatie met de luxe van onze eigen tijd.

RESERVEREN

Oudegracht 63
1381 XX  Weesp
+31 (0)6-21946300
info@boutiquehotelweesp.nl

KVK nr: 84832452
BTW nr: NL863398893B01

 

WEBDESIGN & ONTWIKKELING DOOR DUNICO

crossmenu